BLOG

Yangın Merdivenleri

Yangın merdivenleri, çoÄŸunlukla bina dış cephesine veya uygun olan bina boÅŸluklarına inÅŸa edilen, yangın veya diÄŸer acil afet durumlarında kaçış olanağı saÄŸlayan çelik konstrüksiyon bir yapıdır. Genellikle büyük binalarda yangın merdivenleri iç bölmelerde bulunur. Bunun sebebi de binada insan çoÄŸunluÄŸunun fazla olmasıdır.

Belediye yönetmeliÄŸine göre zorunlu hale getirilen yangın merdivenleri, deneyimli firmalar ve alanında uzman yangın merdivenciler tarafından yapılmalıdır. Bazı yangın merdiveni firmaları yalnızca kar elde etmek için malzemeden çalarak insan hayatını tehdit eden üretimler gerçekleÅŸtirmekteler. Bu nedenle yönetmelik kurallarına uymayan firmalarla çalışmamanızı öneririm. Binanıza yangın merdiveni yaptırmayı düÅŸünüyorsanız,yangın merdiveni üretimi ve kullanılacak malzemeler hakkında bilgi alınız.

Yangın merdivenlerinin birçok çeÅŸidi vardır. Ancak, en yaygın olan 2 adet yangın merdiveni çeÅŸidi bulunur. Bunlardan biri ; Z tipi yangın merdiveni, diÄŸeri ise ; Dairesel yangın merdiveni tipidir. Türkiye ve Ä°stanbul yangın merdiveni seçimini yaygın olan Z tipi yangın merdiveninden yana tercih etmiÅŸtir. Binaya uygunluÄŸuna göre seçilen yangın merdiveninin imalatını yönetmelik bilincinde olan yangın merdiveni firmaları yapmalıdır.

Yönetmelik gereÄŸi, yangın merdiveni yapılması gereken bazı zorunlu alanlar vardır. EÄŸitim hizmeti veren kurumlar, saÄŸlık hizmeti veren kuruluÅŸlar, gıda sektörü, ceza evleri, konaklama kuruluÅŸları (otel, pansiyon vs. )alışveriÅŸ merkezleri gibi binalarında yangın merdiveni bulundurmaları zorunludur.

Yangın merdiveni satışı yapılmadan önce yönetmeliklere uygunluÄŸu, üretimi, imalatı, vs. gözden geçirildikten sonra görüÅŸülen firma ile anlaÅŸma saÄŸlanabilir. Yangın merdiveni fiyatları ise, kullanılan malzemeye, yangın merdiveninin yüksekliÄŸine ve tipine göre deÄŸiÅŸiklik göstermektedir.

Yangın merdivenleri can güvenliÄŸiniz için çok önemli bir konudur. Binanızda yangın merdiveni yoksa güvenilir bir firma ile anlaşıp, binanıza yangın merdiveni yaptırın. Canınızı tehlikeye atmayın.

Yangın merdivenleri  fiyatlarını da yangın merdiveni imalatında kullandığı malzemelere dayandırmalıdır. Yangın merdiveninin  üretiminde kaygan maddelerden kaçınılmalı ve yapılan merdiven ısıya en az 90 dakika  dayanıklı olmalıdır.Binaların boÅŸluklarına doÄŸru yapılan merdivenler büyük felaketler doÄŸurmaktadır.Yangın merdiveni basamak yüksekliÄŸi 17.5 cm basamak geniÅŸliÄŸi ise 25 cm kadar olmalıdır.Yüksek binalarda yangın merdivenleri binanın içine yapılmalıdır.Bu durumda çift kollu denilen Z tipi yangın merdiveni tercih edilebilir.Kat sayısı az olan binalarda ise dairesel yangın merdiveni tercih edilebilmektedir.Bu merdivenler geliÅŸen teknolojinin  olanaklarından yararlanılarak yapılmalı ve bu konuda sertifika alımı zorunluluÄŸu getirilmelidir.

Sizler de bütçenize uygun,yangın merdivenleri yönetmeliÄŸine uyan firmalarla görüÅŸebilir binanızın yapısına ve yüksekliÄŸine uygun yangın merdivenleri tercih edebilirsiniz.      Yangın merdivenleri, çoÄŸunlukla bina dış cephesine veya uygun olan bina boÅŸluklarına inÅŸa edilen, yangın veya diÄŸer acil afet durumlarında kaçış olanağı saÄŸlayan çelik konstrüksiyon bir yapıdır. Genellikle büyük binalarda yangın merdivenleri iç bölmelerde bulunur.

yangın kapısıyangın kapısı imalatıyangın kapısı fiyatlarıyangın kapısıyangın kapısı imalatı –  yangın kapısı fiyatlarıyangın kapısıyangın kapısı imalatıyangın kapısı fiyatlarıyangın kapısıyangın kapısı imalatıyangın kapısı fiyatlarıyangın kapısıyangın kapısı imalatıyangın kapısı fiyatlarıyangın kapısıyangın kapısı imalatıyangın kapısı fiyatlarıyangın kapısıyangın kapısı imalatıyangın kapısı fiyatlarıyangın kapısıyangın kapısı imalatıyangın kapısı fiyatlarıyangın kapısıyangın kapısı imalatıyangın kapısı fiyatlarıyangın kapısıyangın kapısı imalatıyangın kapısı fiyatlarıyangın kapısıyangın kapısı imalatıyangın kapısı fiyatlarıyangın kapısıyangın kapısı imalatıyangın kapısı fiyatlarısac kapısac kapı kasasımetal kapımetal kapı kasası - sac kapısac kapı kasasımetal kapımetal kapı kasası - yangın merdiveniyangın merdiveni imalatıyangın merdiveni fiyatlarıyangın merdiveniyangın merdiveni imalatıyangın merdiveni fiyatlarıyangın merdiveniyangın merdiveni imalatıyangın merdiveni fiyatlarıyangın merdiveniyangın merdiveni imalatıyangın merdiveni fiyatlarıyangın merdiveniyangın merdiveni imalatıyangın merdiveni fiyatlarıyangın merdiveniyangın merdiveni imalatıyangın merdiveni fiyatlarıyangın merdiveniyangın merdiveni imalatıyangın merdiveni fiyatlarıyangın merdiveniyangın merdiveni imalatıyangın merdiveni fiyatlarıyangın merdiveniyangın merdiveni imalatıyangın merdiveni fiyatlarıyangın merdiveniyangın merdiveni imalatıyangın merdiveni fiyatlarıyangın merdiveniyangın merdiveni imalatıyangın merdiveni fiyatları –  yangın merdiveniyangın merdiveni imalatıyangın merdiveni fiyatları –  yangın merdiveniyangın merdiveni imalatıyangın merdiveni fiyatları –  yangın tesisatıyangın sprinkleriyangın söndürne - yangın tesisatıyangın sprinkleriyangın söndürne - çelik çatıçelik çatı imalatıçelik konstrüksiyonçelik çatı fiyatlarıteras çatı - çelik çatıçelik çatı imalatıçelik konstrüksiyonçelik çatı fiyatlarıteras çatıferforjeferforje fiyatlarıferforje imalatıferforjeferforje fiyatlarıferforje imalatı - ferforjeferforje fiyatlarıferforje imalatı - ferforjeferforje fiyatlarıferforje imalatıyangın tüpüyangın tüpü fiyatlarıyangın tüpü dolumu -   yangın tüpü servisi - cam temizliÄŸicam silmecam temizlemecam temizlik - cam temizliÄŸicam silmecam temizlemecam temizlik yangın merdiveniyangın merdiveni imalatıyangın merdiveni fiyatları yangın merdiveniyangın merdiveni imalatıyangın merdiveni fiyatları.

KARABOÄžA MÜHENDÄ°SLÄ°K LTD ŞİRKETÄ°MÄ°ZDEN HÄ°ZMET ALAK Ä°ÇÄ°N LÜTFEN ARAYINIZ.

Genellikle büyük binalarda yangın merdivenleriiç bölmelerde bulunur. Bunun sebebi de binada insan çoğunluğunun fazla olmasıdır.